Senaste nytt - fredag 17 januari 2020

Artist två och tre klara:

Louisa Lyne och di yiddishe kapelye och Hundra hattar att sparka ned innan jag dör är klara för galan i mars!

Louisa Lyne är numera internationellt etablerad med sina sånger på jiddisch. Det judiska kulturarvet har hon tillägnat sig på egen hand och nått oerhörda framgångar också utanför Sverige.  Mycket har hänt sedan Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye släppte sitt första album 2012, men den varma och känslosamma musikaliska atmosfär som genom åren fängslat publik världen över är genomgående. Gruppen rör sig med säkerhet mellan traditionell klezmer, modern pop och världsmusik. Med elektroniska beats, latinska rytmer och inslag av konstmusik och folksång arbetar de med jiddisch i ett helt nytt sammanhang.

101 hattar att sparka ner innan jag dör är en föreställning som utforskar folkdansens och folkmusikens möjligheter till ett gränsöverskridande mot modern danskonst och musik. Om en kvinnas relation till sig själv och omvärlden. Vem är hon? Älskarinna, häxa, martyr, moder, krigare, gråterska, karriärist, hallingdansare? Hur många roller, hur många ”hattar” måste hon prova, leva upp till, sparka ner, innan hon kan bli sig själv?

Silje Onstad Hålien är hallingdansare, koreograf och dansare på bl a Det Norske Teatret och Västanå teater och har också jobbat med gruppen Frikar och skapat flera föreställningar med sitt eget kompani. Anders Löfberg är folkmusiker på cello och fiol, medlem i svenska Nordic och norska Majorstuen. Han är en nyskapande kompositör och en uppskattad dansspelman. Silje och Anders bjuder på en bit ur föreställningen på galascenen.