Senaste nytt - onsdag 8 mars 2017

Dragspelsfest!

Dragspelsfest blir det när Lelo Nika inleder galaveckan I Helsingborg med konsert på Dunkers.

Lelo Nika har sina romska rötter i Serbien. Numera bor han i Malmö men reser ständigt runt i världen för att ge konserter. Folkmusik och klassiskt accordeon, han har en rent fenomenal teknik med dragspelsvärldens snabbaste fingrar. Hans trio bildades i slutet av 90-talet. Trion har turnerat över stora delar av världen sedan dess, med väldigt fin respons från åhörare, med deras “här och nu”-känsla som de kan producera tillsammans. Här i konsert med Josefine Cronholm & Melissa Coleman.

Tre personligheter i en unik konstellation från tre olika länder ock kulturer. De har ett mål tillsammans: Kamratskap, bra musik, samt att bygga broar mellan genrer och sudda ut gränserna mellan olika kulturer. Trion har förutom att spela konserter som trio också arbetat med nykomponerad musik inom modern jazz, folklore och ny klassisk musik.

De har varit solister med många kammarensembler, orkestrar och crossover grupper genom åren med egen original musik. På denna Musik i Syd-turné har de bjudit in två starka musiker till samklang! Den fantastiska australienska cellisten Melissa Coleman, men bosatt i Wien och den djupt originella svenska sångerskan Josefine Cronholm. De kommer att bjuda på musik med starka band från deras respektive folkloristiska bakgrunder.

Musik med passion, improvisation, ljudlandskap och texter på svenska och andra språk. Ett sound från en gammal tid i nya kläder – det här bandet är ett nytt sound som du aldrig har hört förut!

Josefine Cronholm – Röst
Melissa Coleman (AUS) – Cello
Lelo Nika – Accordeon
Thommy Andersson – Kontrabas
George Mihalache – Cimbalom

Dunkers Kulturhus lördag 11 mars kl 19.  Köp biljett via Ticketmaster
Servering av mat och dryck i bistron innan konserten. Vill du slippa köa i pausen, förbeställ i bistron.