Senaste nytt - måndag 12 februari 2018

Festivalartister!

Nu släpper Linköpings folkmusikfestival@Norrköping de första artisterna till den festival som i år arrangeras parallellt med Folk & Världsmusikgalan i De Geer Konsert & Kongress.

Linköpings folkmusikfestival fyller tio och passar då på att flytta till Norrköping och dessutom byta hösten mot våren! Detta är vi på galan glada för då vi än en gång kan bjuda in till dubbelt så mycket fest (sist var det samarbete med Umefolk 2014).

Och det är ett spännande program som festivalen bjuder in till fredag och lördag 6-7 april. Det kommer att släppas biljetter till ett bra pris som gäller både gala och festival så att man inte missar några favoriter.

Här är några av de artister som är klara:

Estbel är en är en kvartett med en sällsynt line-up där två nordiska sångfåglar från Estland samspelar med två svängiga herrar från Belgien. Deras repertoar fylls av magisk realism och skulle kunna beskrivas som en promenad i ett nordligt landskap tillsammans med Björk och Gabriel Garcia Marquez, en utflykt fylld med känsliga arrangemang och fina harmonier. Estbels musik är mångfaldig och färgstark och innehåller något för både den yngre och äldre publiken. Lyssna, se och låt musiken ge dig en helt ny ingång till livet!

Erlend Viken Trio är fiolspelmannen Erlend Viken tillsammans med gitarristen Marius Graff och cellisten Leo Svensson Sander som hittat ett originaluttryck som verkligen sticker ut. Trion är aktiv både i Norge och utomlands och genom sina konserter har de fått många fans tvärs över genregränserna. Gitarr och cello i samverkan med fiol ger lyssnaren en rå akustisk upplevelse baserad på norska och svenska traditioner och inspirerad av b.la. Amerikansk ”oldtime”, rock, ökenblues och improvisationsmusik.

Skenet släpper efter succéalbumet Allting rullar uppföljaren Morsning! på festivalen. Kvartetten fortsätter att röra sig i gränslandet mellan rock och folkmusik men går nu i en ny riktning då nya albumet endast har egna kompositioner.  Bandet har sedan förra skivan spelat på allt från Tivoli i Danmark till Les Vieilles Charrues i Frankrike. Skenet är ett liveband som trollbinder sin publik med känsla, tyngd och total närvaro på scen. Psykadelia och tyngre rockriff med drag av Led Zeppelin möter arvet av Bollnäs spelmanskultur. Toppa detta med en makalöst energisk och karismatisk frontfigur i Lena Jonsson och du har det perfekta livebandet. Skenet är riff, rundgång och rå energi!

Det kommer mera – kolla på www.festival.folkmusik.nu!