Senaste nytt - onsdag 8 december 2021

Galan blir biennal

Efter elva folk- och världsmusikgalor tar galan paus 2022 för att återkomma i kulturhuset Sara i Skelleftå 2023 - och då som en biennal.

Efter elva år av genrefrämjande, mycket uppskattade galor är det dags att välja ny väg för Folk & Världsmusikgalan, för att säkra högsta möjliga nivå på evenemanget både arrangörsmässigt och konstnärligt.

Coronapandemins påverkan på musik- och danslivet berör alla i stor utsträckning. Återuppbygganden av både det ideella och det professionella kulturlivet kommer att kräva tid, energi och kreativitet. Med samlad arrangörsstyrka behöver man säkra livskraft och långsiktighet i alla våra verksamheter de kommande åren.

Med de två senaste åren i backspegeln och efter många möten och samtal med samarbetspartners och folkmusiklivet kring Folk & Världsmusikgalans framtid har arrangörerna bakom galan kommit fram till att galan blir en biennal, dvs den arrangeras vartannat år.

– Vi vill satsa på att skapa en framtidssäkrad biennalgala tillsammans med galans samarbetspartners och ser fram emot en återstart i Skellefteås nybyggda Sara kulturhus våren 2023 säger Thuva Härdelin, verksamhetsledare för Riksförbundet för Folkmusik och Dans.

Pressbilder från webbsända Folk & Världsmusikgalan 2021 finns att hämta här: https://tinyurl.com/folkgalan2021
Presskontakt: Thuva Härdelin 0709-24 84 66, thuva@rfod.se

Folk & Världsmusikgalan arrangeras av RFoD – Riksförbundet för Folkmusik och Dans, i samarbete med ett stort antal organisationer och andra aktörer inom folkmusikens och dansens genrer. 

Bilden ovan: Sara kulturhus.