Årets Arrangör

Priset går till en evenemangsarrangör, som under året nått framgång eller stärkt sin position.

Pite Folk & Världsmusikfestival – ”En liten men viktig festival med riktigt bra bokningar i fina lokaler! Mångfaldsfokus och härlig stämning!”

Carolina Calderon – ”Den bästa”

Ransätersstämman”Flera gånger har ransäterstämman kommit upp som förslag i kategorin men inte nominerats. Det är en stämma för alla med varierade program ”

Magnus & Sophia Stinnerbom – ”För deras engagemang och drivkraft i Västanå Folk Festival. En festival i det lilla formatet och med det stora innehållet! Med en blandning av värme, skicklighet, nyskapande skapar de en välkomnande stämning samtidigt som man värnar om tradition på en av de vackraste platserna i Sverige, Berättarladan i Sunne.”

Malmö Folk – ”Malmö Folk har under 2017 gjort ett nytt uppsving till nya höjder. De har under året presenterat ett fantastiskt program, och skapat god stämning för både publik och artister. En stor och blandad publik (nya publikrekord gång på gång under hösten!) med folk i alla åldrar, bra dansgolv med skön stämning (gott om skratt, ont om polskepoliser), fina jammöjligheter, fantastiskt fika och allmänt hygge. Och dessutom efterfester på den intilliggande restaurang Far i Hatten. Föreningen har också ett fint helhetstänk på många fronter: jämställt bokande, nybörjarkurser för ovana/nya dansare, brett utbud av artister från hela landet och samtidigt en fantastisk möjlighet för lokala förmågor på alla nivåer att kunna spela till dans i en fantastiskt välkomnande miljö, vettiga gagenivåer för professionella musiker, bra ljus, ljud och ljudtekniker. På det hela taget är Malmö Folk troligen Sveriges bästa folkmusiken.”, ”De tänker helhetligt och på det lilla extra. Från den alltid förkommande nybörjarkursen, till konsert och givetvis danskväll inklusive jam, har de nu tagit steget vidare och utvecklat konceptet till att gälla natten lång med efterfest. Här får alla plats som det minsta gillar folkmusik. Nyfikna nybörjare, vana musiker och dansare, unga, gamla, söta, fula, whatever. Folkmusikglädje i sin renaste form.”, ”Starka bokningar, nya publikrekord, sjukt mycket nya människor som aldrig varit på folkmusik event innan. Bra dans scen men workshop varje gång för nybörjare. Också otroligt skönt att det är en nyktert event.”, ”Malmö folk har vänt en nedåtgående trend och har under hösten slagit publikrekord efter publikrekord. Styrelsen har jobbat järnet och levererar bra konsertprogram och bra dansspel gång efter gång. Malmö folk bjuder på Sveriges bästa folkmusikkvällar, där många möter folkmusiken för första gången. Årets arrangör utan tvekan!”

Örnsköldsviks folkmusikförening – ”I över 20 år har Örnsköldsviks Folkmusikförening arrangerat folk & världsmusikkonserter i världsklass, där kvalitet och ungdomlig touch varit ett signum. ”

Delsbostämman – ” Åratal av enträget och hårt jobb har gjort att Delsbostämman hittat massor av nya besökare och också erbjuder ett fantastiskt scenprogram med musik och dans av högsta klass. En underbar stämma att vara på, både som musiker, buskspelare, dansare och lyssnare”

Västanå Folk Festival – ” En väldigt bra och pigg nykomling på festivalhimlen!”

Boda hembygdsförening – ”Den lilla hembygdsföreningen med det stora programmet. I Boda utanför Rättvik bjuds på det bästa av svensk folkmusik och dans under några intensiva veckor varje år. Ett program som är imponerande och om växlande lyckas den lilla föreningen ge oss stora upplevelser varje år. Bravo!”

Ornungastämman – ” En mötesplats där alla olikheter ,åldrar och gränser sköljs bort av folkmusikens förenande världshav”, ” Västsveriges trevligaste stämma!”, ” Fantastiskt engagemang, och mobilisering av lokala resurser och förmågor!”, ”Ett fint samarbete mellan Svältornas Hembygdsförening, Västergötlands Spelmansförbund, Föreningen Trad m.fl. i en jättefin miljö”

Förslagsmöjligheten stänger 15 februari. Förslagen är rådgivande när juryn då lägger sina förslag och nominerar sina favoriter.