Årets Barn och Unga

Priset går till t ex verksamhet, projekt eller artist som utmärkt sig i arbetet med barn och, eller unga

Carolina Calderon Sanchez – ”Tycker att hon engagerar sig i barn och unga som kommit till Sverige inom musiken som hon verkligen brinner för. Är ute och sjunger mycket. Bara höra hennes röst ger gåshud.”, ”Våra ungdomar och barn är de viktigaste i dagens samhälle. Det är viktigt att vi förser våra unga att växa upp till en bra framtid och bort från all krig vi har fått se i vår historia. Det är de unga och barnen som är framtiden!”, ”Carolina har en stor tro på barn o ungas förmåga att skapa gemenskap genom musiken o på så sätt riva murar!”, ”Hon gör ett oerhört viktigt arbete med unga människor.”, ”Outtröttligt arbetar hon med barn och ungdomar både i skolans värld och med nyanlända flyktingar. Hon är en kämpe och en sann inspiration för dessa barn och ungdomar och en verkligt stor hjälp för deras integration i samhället. Tack vare sin egen erfarenhet av att själv vara invandrare här i Sverige så når hon fram till dessa unga på ett fantastiskt sätt.”, ”Carolina jobbar helt ideellt för att nyanlända barn och ungdomar ska ha en plats i det svenska samhället. Detta genom deras musik och röster. Låtar som handlar om frihet , mänskliga rättigheter och hoppet för en bättre värld.”, ”Jag tycker att hon jobbar med barn och ungdomar . Hon är bästa att kontakta med barn och ungdomar . Hon har jättemycket erfarenhet av det.”

Folkungagillets barndans – ”Från att i många år inte haft någon barnverksamhet i föreningen har två barndansledare 35 barn i åldern 2-8 år i tre olika grupper som dansar och rör sig till musik av olika genrer. Kurserna blir snabbt fulltecknade via nätet och det står barn i kö för att få vara med. Barndansledarna (Lina och Maria) gör detta för att de vill ge dagens barn och unga samma upplevelser som de själva fick som barn. Den glädje, energi och kunskap de båda sprider till barnen är enorm. De vill att barnen ska känna gemenskapen i föreningslivet med dansen och musiken som gemensam verksamhet.”

Khala Uma – ”Entusiasm. Ovanligt inslag i svenskt musikliv”, ”Under 30 år har Khala Uma arbetat för barn, unga och vuxna.”, ”Khala Uma förenar musik och kultur och förmedlar det på ett inspirerande sätt för alla åldrar på ett samtidigt proffsigt, lekfullt och interaktivt sätt. De är värda årets pris efter sitt musicerande som pågått i 30 år!”, ”För aldrig sinande tro på att vi alla kan göra något. För hög kvalitet och inspiration.”

Änglar Kör Malmö – ”Nyanlända barn från olika länder som ger oss genom deras oskyldiga röster hoppet för en bättre värld ”, ”Underbara nyanlända barn som sprider hopp om att världen ska bli bättre”, ”Samstämmigt stor musikalisk inlevelse förmåga förenar barn i musik med rötter från olika delar av världen”, ”Ett engagerat musikaliskt samarbete som förenar musiken för frihet och mänskliga rättigheter”

Varieté Velociped – ”Lekfullt, experimentellt och underbart”

Folk You – ”Unga folkmusiker som drar igång ny verksamhet för unga folkmusiker. Entusiasm, idérikedom och mod gör att det här är en organisation som på kort tid etablerat sig som en seriös och ambitiös aktör med fingertoppskänsla som inte tvekar att testa nya grepp för att nå resultat.

Förslagsmöjligheten stänger 15 februari. Förslagen är rådgivande när juryn då lägger sina förslag och nominerar sina favoriter.