Senaste nytt - måndag 9 november 2020

FÖRESLÅ VINNARE 2021!

Vilka har förgyllt din tillvaro 2020? 2020 är inget vanligt år och Folk & Världsmusikgalan 2021 blir ingen vanlig gala. Denna gång vill vi prisa och hylla de insatser som gjorts inom folk, världsmusik och dans TROTS förutsättningarna för musik-, dans- och kulturlivet som rått 2020.

Galan kommer inte ha de vanliga priskategorierna och prisstatyetterna byts denna gång ut mot galastipendier och en prissumma.

Men din röst består! Föreslå den artist, grupp, arrangör, förening, eldsjäl, ditt ljudgeni eller någon annan folkhjälte som förgyllt din pandemiska tillvaro; streamat, live, eller personligt.

Ju fler förslag till pristagare desto bättre! Extra viktigt i år är att du skriver en motivering och berättar för oss varför du föreslår den eller de du gör. Det kan nämligen dyka upp många nya namn som årets jury i nuläget inte känner till.  

Förslagslådan är öppen fram till 10 december.

Klicka på länken här nedanför och lägg dina förslag och skriv din nominering.

Läs igenom kriterierna här på sidan och sätt i gång. Ju fler förslag desto roligare (och svårare) för juryn.  Varje förslag publiceras här på hemsidan i takt med att de ramlar in. Juryn kommer att utse sex pristagare bland de förslag som kommer in!

Vi håller tummarna och räknar med att ordningen är återställd till gala 2022 liksom de traditionella kategorierna och kommer då att hylla artister, grupper, skivor och arrangörer för bedrifter under BÅDE 2020 och 2021 inom dessa kategorier som vanligt!

KRITERIER:

Målsättningen är att prisa och fira insatser som gjorts under det pandemiska året 2020.  Galan vill uppmärksamma artister, producenter, arrangörer, individer, föreningar, ljudgenier, studieförbund eller andra, som trots de extrema förutsättningar 2020 fört med sig genomfört både kreativa och innovativa satsningar och insatser under året.

Årets pristagare kan vara någon eller några som gjort en insats inom folk, världsmusik och dans under 2020 som varit av betydelse för dig. I år har vi fokus på det personliga och mänskliga mötet, oavsett om det skett framför din skärm, på avstånd, i någons trädgård, under ett smittsäkert evenemang eller i någon annan form.

Utöver årets speciella kriterier är det grundläggande syftet med priserna på galan bl a att spegla det nyaste genrerna har att uppvisa i musikväg. Det kan vara någon som främjar, synliggör och stimulerar genrernas konstnärliga utveckling och växande professionalitet genom sin/sina insatser. Någon som sammanför tradition och nutid samt kulturer med gamla rötter i Sverige med dem som inte funnits här så länge.

Vi utgår från en bred definition av folk- och världsmusik. Både musik, sång och dans, liksom alla kulturer i Sverige som lägger vikt vid bevarande och förnyelse av äldre tiders traditioner, är välkomna. Vi vill slå vakt om rottrådar bakåt och närvaro i dag, med en blick mot framtiden.

LÄNK TILL FÖRSLAGSLÅDAN

LÄNK TILL LAGDA FÖRSLAG