Senaste nytt - onsdag 28 mars 2018

21 ställer ut

Nu är hela 21 utställare inbokade på galans mässa den 7 april. och här finns det sannerligen mycket att både pröva på, lära sig mer om och diskutera.

På årets mässa är förstås huvudarrangörerna för galan Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Kulturens bildningsverksamhet, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Eric Sahlström Institutet och Svenska Folkdansringen på plats för att berätta mer om sin verksamhet. Här finns också festivalens huvudarrangör Linköpings Folkmusikförening på plats för den som är intresserad av att veta vad föreningen gör när den inte gör festival.

Tidningen Lira kommer att ha den största montern där det finns plats att slå sig ner, bläddra i den  senaste tidningen eller prata med redaktör eller någon musiker som slagit sig ner i Liras lilla lobby.

En annan lite spektakulär monter står Region Gävleborg för där man kan pröva ”Folkmusik 360”. Genom att titta på en film i 360 grader i din telefon kan du träna allspelslåtar med en ensemble, i filmen får du en känsla av att spela tillsammans med andra musiker. I bild har du möjlighet att se noter och fingersättning.

Musikverket/Caprice kommer att prata skivor och Musikcentrum och Musikalliansen finns på mässan för att prata om de artister som är knutna till respektive organisation. Gamleby och Lunnevads folkhögskolor är på plats för att berätta om folkmusikkurserna på skolorna, och så kan man också få träffa folkmusiker som Bjäran, Norr om Stockholm, Josefina Paulson m fl som kommer att synas i vimlet vid sina bord.

Musikaffären 4Sound från Linköping kommer att demonstrera instrument och så kommer Sveriges Orkesterförbund med projektet Med öra för orkester där man informerar om tinnitus och delar ut öronproppar.  Kanske en perfekt monter att besöka innan galakonserten börjar?

Mässan äger rum i Trozelligalleriet i De Geer Konsert & Kongress och är öppen lördag 7 april kl 10-17. Det är fri entré till mässan där det också blir musik på en liten scen under hela dagen. I lokalen finns också festivalens/galans informationsdisk liksom ytterligare utställare ej nämnda i denna text.

Välkomna!