Senaste nytt - måndag 27 februari 2017

breakdance vs folk

Går det att förena folkdans med breakdance? Kom till Dunkers och testa!

Torsdag 16 mars låter vi halling (norsk folkdans) och breakdance möta varandra. Breakdansaren Bogdan Bizic, Bboy Sideshow, håller tillsammans med hallingdansaren Anton Schneider i en dansworkshop. Bogdan och Anton kommer att visa hur man kan kombinera dessa danser och vad danserna har gemensamt.

Efter avslutad workshop kommer vi ha öppet dansgolv med den lokala dansföreningen FeeT där vi försöker få svar på frågan ”Kan man dansa breaking till folkmusik?”

Bogdan Bizic har lång erfarenhet av dans, socialt/pedagogiskt arbete och urban kultur. Han har dansat och varit involverad i en rad olika hiphop-projekt, på bl.a.Kuba, i Sydamerika, Tunisien, Frankrike och Holland. Här i Sverige har han bl.a. arbetat på Stockholms Stadsteater. Vid sidan om har han gjort hiphop-jams och representerat kulturens olika element med grupperna Above the Clouds från Sverige och Recognize Crew från Serbien.

Filmklipp: https://www.youtube.com/watch?v=umOE9PahB08

Anton Schneider kommer hela vägen från Stockholm för att visa hur det går till när man dansar halling, som är en av få folkliga solodanser i Sverige. Anton beskriver att i arbetet med dans på scen söker han ett uttryck med kvalitéer som är unika för folkdansen i tyngd, flöde och en kropp grundad i musikalitet. Alla som kan gå till musik kan delta på Antons workshop och samtidigt finns det utrymme för den som vill vara mer akrobatisk.

Kolla in Antons hemsida för mer information om hans konstnärliga arbete: www.antonschneider.se

Dunkers Kulturhus 16 mars kl 19-22. Fri entré.