Senaste nytt - torsdag 16 mars 2017

Förfest fredag!

Naturligtvis bjuder Folk & Världsmusikgalan på både för- och efterfest i Helsingborg!

Själva galakonserten äger rum på Konserthuset lördag kväll – inte många biljetter kvar nu för den delen, gå in på helsingborgskonserthus.se och köp om du inte gjort det – medan det övriga till stordel händer på grannen Dunkers Kulturhus. I skarven mellan Nordic Showcase, som avslutas fredag kväll, och galalördagen blir det förfest på Dunkers.

Fredag 17 mars är det fantastiska norska bandet Valkyrien som avslutar Nordic Showcase vid halv elva på kvällen. Och då tar förfesten vid. Brita Björs, sångerska och aktris, kommer med en halvtimme ur sin nya show Folkmusikens Beyoncé. En krock mellan popdivan och knätofsen. Svensk folkmusik i electronica-pop-gestalt. En ogenerad kärleksförklaring till divan. En folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen – röstekvilibrist, dansenergi, maffig musikproduktion, ljusexplosioner, projektioner, trendsättare, sexsymbol, feminist, aktivist och underbarn.

Årets Grupp 2016, Ahlberg, Ek & Roswall, tar vid och spelar för alla danssugna, en fantastisk trio som lovat ta fram alla sina riktiga partydanslåtar denna kväll. Niklas Roswall, nyckelharpa, Daniel Ek, gitarr och Emma Ek, fiol.

Det finns också plats för spel och dans på andra platser i huset fram till 0100 denna afton. Självfallet är det fri entré!

Efterfest blir det som sig bör efter galakonserten lördag. Då är Dunkers öppet till 0300 och förutom plats för eget spel och dans kommer Spöket i köket och DJ-duon High Life att höja temperaturen till bristningsgränsen. Ta med biljetten från galakonserten – den gäller som entré. Vi ses!