Senaste nytt - onsdag 28 mars 2018

Mångfald på galascenen

Programmet på Folk & Världsmusikgalans stora galakonsert är som vanligt brett, omväxlande och av högsta kvalitet.

Åtta grupper är inbokade, däribland några av de bästa som går att få tag i från Sverige. I år kommer exempelvis trion Ahlberg, Ek & Roswall som blev Årets Grupp vid galan fjol, och fantastiska duon Hazelius Hedin. En annan duo som är på väg att slå igenom ordentligt är Långbacka/Bådagård som också dyker upp på galascenen.

För årets dansinslag svarar en trio artister som spelar upp en scen ur den hyllade föreställningen Flamencofredag. För årets röj på scen svarar sannolikt internationellt hyllade folkpunkbandet Crash Nomada.

Musik med andra rötter blir det med lika internationellt etablerade duon Abjeez (bilden), de persiska systrarna som växt upp i Sverige men numera delar sin coola och spräckliga folkpop med Europa och USA. Från Sápmi kommer Elle Márjá Eira, en sångerska som blandar sin samiska tradition med pop, electronica och annan världsmusik.

Sohair Chkair är en av Syriens mest kända sångerskor, numera tvingad i i exil i Sverige där hon fortsätter sin musikaliska karriär.

Många godbitar på galan alltså. Boka din biljett redan idag på ticketmaster.se. Vill du gå både på festivalen och på galakonserten så boka festivalbiljetten först – då får du rabatt på galabiljetten.