Senaste nytt - söndag 18 mars 2018

Nya band på mässcenen

Galans mässa äger rum i Trozelligalleriet på De Geer Konsert & Kongress lördag 7 april kl 10-17. 18 utställare är hittills bokade, fler är på väg. Och på mässans lilla scen blir det spännande musik hela dagen lång.

På Trozelliscenen har man fokus på nya band på väg uppåt i karriärerna men här finns också ett antal spännande artister från EPOS nätverk – Equality and Plurality on Stage. Så här ser programmet ut – och det är förstås fri entré till mässan och Trozelliscenen hela dagen: 

Bäckafall

Från Irland till Haiti, från Mali till Älvdalen. Influerade av Världen, med klangbotten i svensk spelmanstradition framför de egenkomponerad och traditionell musik. Bäckafall består av Samuel Lundh – nyckelharpa, och
Hampus Grönberg – gitarr.

Danaros

Danaros är en vokalensemble vars musik beskrivs som stämningsfull, vacker, lekfull och stark. Rytmer och utmanande harmonier karakteriserar arrangemangen vilket bidrar till en musik med dynamik som växlar mellan skir sprödhet till styrka och kraft.

Stinas Visor

Stinas Visor från Göteborg spelar egen musik som befinner sig någonstans mitt emellan visor och bluegrass, svensk och irländsk folkmusik och allt annat som inspirerar och berör! Det är svängigt och stämningsfullt med både humor och allvar. Underfundigt, vackert, tänkvärt och lättsamt på samma gång. Albumet ”När jag mötte dig” släpptes 2014 och ett nytt är på planeringsstadiet.

Trio Törn

Trio Törn är ett möte mellan tre starka personligheter med rötterna i den svenska folkmusiken som med den unika sättningen fiol, cello och nyckelharpa ständigt experimenterar med instrumentens möjligheter och som gång på gång provar traditionens gränser.

Afghan group

Habibullah Noori, Hassibullah Faizi och Shirkhan Baburzada bildar tillsammans Afghan group. De bor i Linköping och spelar medryckande musik från Afghanistan på instrumenten tambura, robab och zerbaghali.
Konserten är ett samarbete mellan Songlines och FolkYou.

Majd Doushi och Sarkawt Karlsson

Majd och Sarkawt spelar allt från svängig kurdisk och syrisk folkmusik till meditativ klassisk arabisk musik på klarinett och oud. Oavsett låt och genre så spelas musiken från hjärtat och berör själen.

Konserten är ett samarbete mellan Songlines och FolkYou.

New Valley String Band

Med rötterna i skandinavisk folkmusik och egenskriven vismusik från Färöarna, ger vi oss ut på en resa i den traditionella Old Time-musiken från Appalacherna i östra Nordamerika. På fiol, banjo, gitarr, bas och dobro spelar vi gamla fiolmelodier i nya arrangemang och nyskriven americanamusik med ett traditionellt sound.

EPOS, Equality and Plurality On Stage

Nätvetrket EPOS är som vanligt på plats på Folk & Världsmusikgalan, i år med ett spännande nytt upplägg med ett unikt EPOS-band!

Först får publiken uppleva solon och duetter framförda av EPOS medlemmar, för att sedan mynna ut i en konsert av det för galan särskilt framtagna EPOS-bandet! Konserten hålls ihop av ljudande konferenciererna tillika projektledarna för EPOS, Moa Danielson och Pia Pohjakallio.

Medverkande:

Marija Aurell – dans
Emilia Amper – nyckelharpa & sång
Soroor Notash & Shekufeh Pariab – tar, setar, daf & sång
Ida Gillner & Louise Vase – sång, piano & sopransaxofon
Moa Danielson – tupan & davul, konferencier
Pia Pohjakallio – dans, konferencier.