Senaste nytt - fredag 30 mars 2018

Spännande seminarier

Åtta seminarier och två workshops ingår i galans speciella seminarieprogram på lördagen. Och alla tio är gratis.

Galans seminarieprogram äger rum i två lokaler en trappa ned i De Geer Konsert & Kongress. Trozellirummet och Hemerycksalen heter rummen som ligger i varsin ände av Trozelligalleriet där mässan äger rum.

De två workshops som ingår här är dels Prlöva På-Ethno, en workshop där du får lära dig en låt av några ungdomar som varit med på Ethno och pröva på hur man jobbar på detta ungdomsläger. Alla instrument välkomna!

Den andra workshoppen har fokus på några av de gamla spelmansböcker som bevarats i Sverige. Sveriges Spelmäns Riksförbund arrangerar och Sven Midgren och Astrid Selling leder.

Bland seminarierna kan du få vara med och diskutera eventuella skillnader mellan litterär visa och folkvisa tillsammans med Finn Zetterholm, lära dig hur man kan göra coola videos med enbart sin mobil, prata om möten mellan generationer, folkband och låtverkstäder, kulturarv, polskan i Sverige eller jämställda kreativa rum. Och så visas också dokumentären om Ethno – från Nairobi till Rättvik. I en angränsande lokal lär också Folkdansringen ut danser från Östergötland.

Dessutom arrangerar festivalen artistworkshops i Värmekyrkan och Flygeln under lördagen – men där krävs festivalband för att komma in.

Klicka HÄR för hela seminarie- och workshopschemat!

Mycket att uppleva i Norrköping kommande helg alltså!